Külföld

Az amerikaiak többsége nem támogatja Biden politikáját a kulcsfontosságú gazdasági témákban

A közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak 33 százaléka választaná újra Joe Bident, ha most lenne az elnökválasztás, januárban ez a szám még 36 százalék volt

 A Fox News által megrendelt országos, a regisztrált választók körében végzett felmérés szerint a hivatalban lévő elnök mögött a demokrata szavazók 71 százaléka áll ki, míg a republikánus választók 90 százaléka elutasítja.

Az amerikaiak többsége nem támogatja Biden politikáját a kulcsfontosságú gazdasági témákban
Az amerikai elnök ismét nem találta a helyét
Fotó: AP News

A megkérdezettek 35 százaléka ért egyet azzal, hogy Joe Biden erős politikai vezető, míg 63 százalék nem tartja annak. A demokrata választók körében a megítélése kedvezőbb, 71 százalékuk szerint erős vezető, 78 százalékuk mentálisan erősnek, 82 százalékuk becsületesnek gondolja, és 86 százalékuk szerint az elnök törődik a gondjaikkal.

A felmérésből az is kiderül, hogy azokon a politikai területeken, amelyek döntőek lehetnek a novemberi félidős választásokon, a regisztrált választópolgárok többsége negatívan ítéli meg az elnök teljesítményét.
Joe Biden gazdaságpolitikai intézkedéseit 35 százalék támogatja, míg 62 százalék elutasítja. Az inflációt célzó intézkedésekkel 29 százalék ért egyet, szemben a 67 százaléknyi elutasítóval.

Joe Biden határpolitikája mellett a megkérdezettek 36 százaléka áll ki, szemben a 60 százaléknyi elutasítóval. A bűnözés elleni fellépést tekintve 37 százalék a támogatók és 58 százalék az elutasítók aránya.
Az elnök energiapolitikáját 43 százalék támogatja, 53 százalék utasítja el, míg a klímaváltozást érintő elnöki lépések mellett 43 százalék áll ki, szemben az 52 százaléknyi elutasító válasszal.

A Fox News által megrendelt országos reprezentatív felmérést két közvélemény-kutató intézet, a demokratákhoz közel álló Beacon Research és a republikánusokhoz kötődő Shaw & Company Research végezte október 9. és 12. között.
 

Kapcsolódó írásaink