Külföld

Robbanások voltak Harkivban, légiriadó volt Kijevben

Röviddel 11 óra előtt robbanásokat lehetett hallani Harkivban. A városban és térségében légiriadó van.

Robbanások voltak Harkivban, légiriadó volt Kijevben
Robbanásokról érkeztek hírek Harkivból (képünk illusztráció)
Fotó: NurPhoto via AFP/Maxym Marusenko

Vasárnap, röviddel hét óra után már a második légiriadót rendelték el Kijevben, miután a szirénák először hajnalban szólaltak meg. A városvezetés Telegram csatornáján felszólított mindenkit, hogy sürgősen vonuljon óvóhelyre. Ugyanakkor délelőtt 11 óráig nem érkezett jelentés arról, hogy támadás érte volna az ukrán fővárost.

Röviddel 11 óra előtt robbanásokat lehetett hallani Harkivban. A városban és térségében légiriadó van. A robbanások okáról és esetleges következményeiről egyelőre nincs hír. Szombat reggel egész Ukrajnára kiterjedő légiriadót rendeltek el, mert további támadásoktól tartottak.

A Global Times című, angol nyelvű kínai lap vasárnap a Twitteren azt írta, hogy a kínai külügyminisztérium, „tekintettel a feszült helyzetre”, felszólította az Ukrajnában tartózkodó kínai állampolgárokat, hogy „fokozzák az óvintézkedéseket és távozzanak az országból”. Az ázsiai ország nagykövetsége segítséget nyújt az evakuálás megszervezésében – áll a jelentésben. Korábban 11-én Kína kijevi nagykövetsége felszólította állampolgárait, hogy ne látogassanak Ukrajnába.

Kapcsolódó írásaink