Külföld

Máléból készült ételek versenye

A kukoricalisztből készült ételeket már nagyszüleink is szívesen fogyasztották. Erre emlékezve tartottak máléünnepet vasárnap a szlovéniai Gyertyánoson.

Máléból készült ételek versenye
A kukorica kiváló élelmiszeripari alapanyag (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Az idei, VII. Gyertyányosi Málénapra harminchat versenyző nevezett be – derül ki a Muravidéki Magyar Rádió friss tudósításából. A résztvevők több mint negyven mintát készítettek el, melyeket aztán egy zsűri bírált el.

A málék között huszonkettő hagyományos és huszonegy modern recept alapján született. A rendezvény ezúttal is a Gyertyánosi Hajnal Művelődési Egyesület szervezésében zajlott.

A hagyományos kategóriában a pálmát az idei megmérettetésen a magyarok lakta hosszúfaluhegyi Stefanecz Judit szerezte meg.

Kapcsolódó írásaink