Belföld

Új magyar intézményt adott át Potápi Árpád János a Muravidéken

A magyar kormány támogatásából épített, új intézményt adott át Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára ünnepélyes keretek között kedden a muravidéki Radamoson, Szlovéniában.

Új magyar intézményt adott át Potápi Árpád János a Muravidéken
Potápi Árpád János
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Radamosi Korai Fejlesztői Központ elsősorban az óvodáskorú gyermekek számára épült, ahová nemcsak Radamosról, hanem Lendváról és a környékbeli falvakból is járnak majd gyerekek – mondta az államtitkár a közmédiának nyilatkozva.

„Azt szeretnénk, ha az óvodáskorú gyerekek fejlődési nehézségeire megoldást találnának ezen központ keretein belül” – hangsúlyozta Potápi Árpád János. Mint közölte, nemcsak a magyar gyerekeket szolgálja ki az intézmény, hanem a szlovén gyerekeket is.

„Nekünk azért fontos az intézmény, mert itt a magyar gyerekeket, a magyar anyukákat, magyar anyanyelvű és magyar képzettségű fejlesztési szakemberek fogadják és látják el” – fogalmazott.

Rámutatott, hogy a radamosi fejlesztőközpont a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében valósult meg, 276 millió forintból. A politikus továbbá reményének adott hangot, hogy tényleg a gyerekek egészségét és fejlődését szolgálja majd az új intézmény.

Potápi Árpád János emlékeztetett rá, hogy a beruházás gyakorlatilag illeszkedik abba a sorba, amelyet a magyar kormány az elmúlt négy-öt évben valósított meg a Muravidéken.

Ez közel kétmilliárd forintos támogatást jelent, amely megjelent az óvodák fejlesztésében és megújításában, eszközökkel való ellátásukban, az iskolák támogatásában, valamint a kollégiumokban – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a szakképzés is lényeges volt számukra, valamint a vállalkozóknak nyújtott támogatások is.

Kapcsolódó írásaink