Külföld

A Gazprom újraindítja Ausztrián keresztül az olaszországi gázszállítást

Az orosz gáz jelenleg az olasz import mintegy tíz százalékát adja

Újraindítja a Gazprom a gázszállítást Olaszországba Ausztrián keresztül, miután sikerült rendezni az osztrák hálózatüzemeltetővel a kapacitásfoglalásokat, ami miatt hétvégén le kellett állítani a szállítást.

A Gazprom újraindítja Ausztrián keresztül az olaszországi gázszállítást
Újraindítja a Gazprom a gázszállítást Olaszországba Ausztrián keresztül
Fotó: AFP/Kirill Kudryavstev

„Az osztrák üzemeltető beleegyezett abba, hogy megerősítse az LLC Gazprom Export szállítási foglalásait (nomináció), ami lehetővé teszi az Ausztrián keresztül történő orosz gázszállítások újraindítását” – közölte a Gazprom az olasz média szerint.

Ausztrián keresztül gáztranzitot korábban azért állították le, mert az osztrák hálózatüzemeltető nem erősítette meg a Gazprom tervezett szállítási tételeire vonatkozó kapacitásfoglalásokat.

Az olasz média szerint az orosz gáz jelenleg az olasz import mintegy tíz százalékát adja, szemben a korábbi negyven százalékkal.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom