Külföld

Oroszország nem veszi le a kezét a nukleáris indítógombról

Dmitrij Medvegyev Oroszország volt elnöke, az orosz biztonsági tanács alelnöke kedden Telegram-bejegyzésében megüzente a világnak: Moszkvának joga van ahhoz, hogy nukleáris fegyverekkel védekezzen – írta a Mandiner.

Oroszország nem veszi le a kezét a nukleáris indítógombról
Dmitrij Medvegyev (középen) az Army 2022 rendezvényen Moszkva közelében
Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova

Dmitrij Medvegyev kijelentette, a nyugati hatalmak szeretnek nagyképű kijelentéseket tenni, ez szerinte károgó retorika és verbális... (és itt egy csúnya szót használt).

Medvegyev leszögezte, hiába követeli Biden, Truss, Blinken és Sullivan „atlanti nyálat fröcsögve” Oroszországtól azt, hogy „vegye le a kezét” a nukleáris indítógombról, Oroszországnak „joga van szükség esetén nukleáris fegyvereket használni. Előre meghatározott esetekben. A nukleáris elrettentéssel kapcsolatos állami politika alapelveinek szigorú betartásával. Ha minket vagy szövetségeseinket ilyen fegyverekkel támadnak meg. Vagy ha egy hagyományos fegyvereket használó agresszió államunk létét fenyegetné. Oroszország elnöke ezt nemrégiben kifejezetten világossá tette.”

„Ha az Oroszországot fenyegető veszély meghaladja a megállapított veszélyességi határt, akkor reagálnunk kell. Anélkül, hogy bárkitől engedélyt kérnénk, anélkül, hogy különösebb egyeztetést tartanánk. És ez biztosan nem blöff” – tette hozzá Medvegyev.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom