Külföld

Horvátországban is segít a Pető Intézet

Kopácson lesz a budapesti székhelyű, világszerte nagy elismertségnek örvendő Pető Intézet első horvátországi akciója. A munkát a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. révén támogatja.

Horvátországban is segít a Pető Intézet
A Pető Intézet gyermekei által készített rajzok kiállítása Budapesten
Fotó: MH

Kárpátalja, Erdély, a Felvidék és a Vajdaság után immár Horvátországra is kiterjeszti működési körét a nemzetközi hírnévnek örvendő Pető Intézet. Mint a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének lapja, a Képesújság emlékeztetett, a Pető Intézet, a Semmelweis Egyetem Pető András Kar munkatársai, a magyar kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével szervezik a Kárpát-medencében a mozgássérült gyermekek és felnőttek konduktív fejlesztését, rehabilitációját és habilitációját.

A programban való részvétel olyan, fél esztendősnél idősebb gyermekeknek javasolt, akiket a terhesség alatt és/vagy a szülés közben, esetleg közvetlenül utána ért központi idegrendszeri károsodás. Az első tanácsadás, felmérés a horvátországi Kopácson, a Tangazdaság és Ifjúsági Központban lesz (Kiss Ferenc u. 15.) október 13-án és 14-én. Az akcióban előzetes telefonos jelentkezés után vehetnek részt az érintettek.  Ezt követően kerül sor az intenzív, három héten keresztül tartó, a betegek számára térítésmentes, fejlesztő, rehabilitációs kezelésre.

Kapcsolódó írásaink