Külföld

Orbán Balázs: A szankciós politikát át kell értékelni és újra kell gondolni

A szankciós politikát át kell értékelni és újra kell gondolni. Erről fog szólni a következő európai politikai szezon – jelentette ki szombati Facebook-bejegyzésében Orbán Balázs.

Orbán Balázs: A szankciós politikát át kell értékelni és újra kell gondolni
Orbán Balázs
Fotó: Facebook/Orbán Balázs

A  miniszterelnök politikai igazgatója posztjában arra hívja fel a figyelmet:  Oroszország a világ legnagyobb nukleáris arzenáljával és legértékesebb energiatartalékaival rendelkező eurázsiai civilizáció, ezért az energiaszankciók strukturálisan mindig is arra voltak ítélve, hogy visszafelé sülnek el.

„Tény, hogy az oroszok ellenálltak a nyugati energiaszankciók tervezett hatásainak, hiszen rövid időn belül új piacokat találtak, és magasabb áron kezdték értékesíteni energiaforrásaikat” – hangsúlyozta Orbán Balázs, aki szerint ugyancsak tény, hogy az európaiak azáltal, hogy az energiaóriás szomszédjuknak akartak kárt okozni, saját maguknak ártottak, a háború és a szankciók miatt ugyanis egész Európát érintő energiaválság tombol.

Orbán Balázs szerint ugyanakkor Közép- és Kelet-Európát komoly gazdasági visszaesés fenyegeti, éppen akkor, amikor a régió arra készül, hogy az uniós költségvetés nettó befizetőjévé váljon.

Mindezek miatt a szankciós politikát át kell értékelni és újra kell gondolni Orbán Balázs szerint.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink