Külföld

A svájci kormány bekérette az orosz nagykövetet a megszállt ukrajnai területeken pénteken kezdődött „álnépszavazás” miatt

A kormány fontolóra vette, hogy az Európai Unióhoz csatlakozna Svájc

A svájci kormány bekérette a svájci orosz nagykövetet az Oroszország által megszállt ukrajnai területeken pénteken kezdődött „álnépszavazás” miatt.

Pénteken kiadott közleményében a kormány úgy fogalmazott, az „álreferendumok” a nemzetközi joggal ellenkeznek, ezért a svájci kormány nem fogadja el azok eredményét sem.

Közölték azt is: a kormány fontolóra vette, hogy az Európai Unióhoz csatlakozva Svájc is új büntetőintézkedéseket szabjon ki Moszkvára.

Az Ukrajnában Oroszország által megszállt luhanszki és donyecki „népköztársaságok” kormányzatai a héten bejelentették, hogy péntektől népszavazást tartanak a két szakadár területen, és ezen az érintett lakosok az Oroszországhoz való csatlakozásról döntenek. Herszon és Zaporizzsja megye orosz megszállás alatt álló részei ugyancsak a csatlakozásról szóló referendumot írtak ki ugyanerre az időszakra.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom