Külföld

Kis muzsikára várják az érdeklődőket a Kárpátok erdeiben

Idén első alkalommal rendezik meg szeptember 2. és 4. között Brassó, Kovászna és Hargita megyében a Muzsikál az erdő a Kárpátok bércein elnevezésű programot. Egyes koncertekre akár lóval is elmehetünk.

Kis muzsikára várják az érdeklődőket a Kárpátok erdeiben
Az erdei béke és a muzsika találkozik szeptember elején Erdély déli csücskében (Képünk illusztráció.)
Fotó: MH

Különleges természeti helyszíneken várják az érdeklődőket a Muzsikál az erdő című esemény szervezői. Mint a rendezők tudatták, az idén első alkalommal szeptember 2-a és 4-e között megtartott eseményen Brassóban az állatkert melletti városi rengetegben, a Sepsibodok-Oltszemen a sütei borvízforrásnál és a csíkszentkirályi Gesztena pusztájánál csendülnek majd föl a dallamok.

A helyszínek gyalogos, kerékpáros és lovas túrákkal is megközelíthetők lesznek. A részvevők szakvezetéses erdei sétákkal is eljuthatnak a klasszikus zenei és a népzenei koncertekre, amelyeken a magyar, a román, a szász népi kultúra művelői lépnek fel. Így mások mellett láthatjuk majd a Brassói Filharmónia- és a Csíki Kamarazenekarokat, a Corpus Harson Quartettet, Szokolay Dongó Balázst, Ménesi Gergely karmestert, Molnár Levente operaénekest, a Magyar Rapsodi Projektet, a Szentegyházi Gyermekfilharmóniát és a Fonó Zenekart is. De fellép majd a Misztrál Együttes és a Poienita román néptánccsoport valamint a Die Knöspe aus Rosenau szász néptánccsoport is.

A kínálatban erdei sport, kézműves gyermekprogramok, helyi termelők bemutatkozása, a Muzsikál az erdő fotó- és gyermekrajz pályázat kiállításai is szerepelnek. A rendezvény példás összefogás eredményeként szerveződik a Muzsikál az Erdő Alapítvány, a helyi és megyei önkormányzatok, helyi erdészet szervezésében, több helyi kulturális és civil szervezet bevonásával. A rendezvény partnere a Tánczos Barna vezette romániai Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium.

Kapcsolódó írásaink