Külföld

Újabb újságírót gyilkoltak meg Mexikóban

Az Article 19 nevű jogvédő szervezet szerint idén már 14 újságírót öltek meg az országban

Újabb újságírót gyilkoltak meg Mexikóban – jelentette be helyi idő szerint hétfőn az ország déli részén fekvő Guerrero állam ügyészsége.

Újabb újságírót gyilkoltak meg Mexikóban
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Fredid Romant Chilpancingo városában lőtték agyon, támadói motorkerékpárról nyitottak tüzet rá.

Roman 35 éve dolgozott újságíróként, és a közelmúltban oktatási és belpolitikai témákban publikált. Korábban La Realidad címen lapot is alapított, de az azóta megszűnt.

Az Article 19 nevű jogvédő szervezet szerint idén már 14 újságírót öltek meg Mexikóban, ami rekordnak számít. Legutóbb egy héttel ezelőtt gyilkoltak meg egy újságírót az ország északnyugati részén.

A Riporterek Határok Nélkül nemzetközi szervezet tavaly sorozatban harmadik éve Mexikót nevezte meg az újságírók számára a legveszélyesebb országnak. 2021-ben hét újságírót öltek meg Mexikóban. A gyilkosságok hátterében a legtöbbször kábítószerkartellek állnak.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom