Külföld

Transzneműeket is felvettek volna a leányiskolába, kitört a botrány

A szülők közölték, megtört a bizalmuk az intézmény vezetősége iránt, amely inkább a politikai aktivizmust helyezi előtérbe, mintsem az oktatást

Egy amerikai leányiskolában tört ki botrány, miután az intézmény megengedte volna, hogy transznemű diákokat is felvegyenek – azaz olyanokat, akik bár fiúnak születtek, most már lánynak azonosítják magukat.

Transzneműeket is felvettek volna a leányiskolába, kitört a botrány
A gyerekeket sem kíméli már a balliberális genderideológia
Fotó: AFP/Angela Weiss

Lassan már veszélyes trendnek lehet nevezni a genderideológiát és vele együtt a transzneműség elterjedését. Ahogyan pedig egyre nagyobb teret akarnak engedni a transznemű nőknek a női intézményekben, komoly veszély leselkedhet a biológiai nőkre.

Arra már többször is felhívták a figyelmet különböző cikkek, hogy mennyire veszélyes az, ha biológiailag férfinak született személyek szabad bejárást kapnak a leányiskolákba, női öltözőkbe, mosdókba, de akár női börtönökbe csak azért, mert úgy döntöttek, nőnek azonosítják magukat.

A legutóbbi esetnél a Tennessee állambeli Nashville-ben található Harpeth Hall leányiskolában merült fel, hogy transznemű diákokat is felvennének, számolt be róla a V4NA hírügynökség. A gondolat azonban nem tetszett sem a szülőknek, sem az adományozóknak és az iskola öregdiákjainak sem, akik azzal fenyegették meg az iskolát, hogy nem adakoznak többet.

A nagymértékű felháborodás miatt az iskola végül kénytelen volt visszavonni a bejelentését, a szülők azonban nem elégedtek meg csupán ennyivel. Nyílt levelet írtak, amelyben közölték, megtört a bizalmuk az intézmény vezetősége iránt, amely inkább a politikai aktivizmust helyezi előtérbe, mintsem a lányok oktatását.

Mindeközben azért vannak olyan helyek az Egyesült Államokban, amelyek ellenpéldaként szolgálnak. Egy floridai keresztény iskola például bejelentette nemrég, hogy a diákokra csakis azokat a névmásokat fogják használni, amelyek a biológiai nemüknek felelnek meg. Egyben azt is kijelentette az intézmény, hogy az önmagukat transzneműnek, melegnek tartókat, illetve a biológiai nemükkel nem azonosulókat arra fogják kérni, hogy hagyják el az iskolát.

Kapcsolódó írásaink