Külföld

Londonban leállt a tömegközlekedés

Péntekre hirdettek meg sztrájkot a londoni járművezetők, amihez tartják is magukat, így komoly fennakadások történtek a brit főváros tömegközlekedésében. A dolgozók egyébként már korábban is sztrájkoltak az alacsony bérek és a rossz munkakörülmények miatt, de a mostani a legösszehangoltabb akció.

Londonban a kötöttpályás tömegközlekedés minden vonalát érinti a sztrájk, de a nyugati részen több buszjárat sem közlekedik. Az elővárosi vasúthálózat dolgozóinak egy része már csütörtökön sem dolgozott, aminek következtében a vonatok 80 százaléka nem indult el. A helyzetet csak tovább fokozza, hogy a vasutasok sorozatosan nyújtják be a felmondásukat.

A sztrájkolók és az őket képviselő szakszervezetek a növekvő árak és az infláció miatt akarnak magasabb béreket, a közlekedési vállalat viszont ebbe nem hajlandó belemenni egyelőre.

Objektum doboz

Nem a közlekedési dolgozók az egyedüliek, akik fel akarnak lépni az általuk tarthatatlannak tartott helyzet miatt. A Reuters szerint sztrájkot szerveznek a kikötőben dolgozók, a tanárok, az ápolók, az ügyvédek, a postai és reptéri dolgozók, a közterület-fenntartók és a tűzoltók is.

Kapcsolódó írásaink