Külföld

Negyven illegális migránst találtak egy kamionba zsúfolva

Az alumíniumprofilokat szállító, lengyel rendszámú jármű Törökországból Lengyelországba tartott

A schengeni térségbe akartak bejutni azok az illegális bevándorlók, akiket a román és a magyar hatóságok tartóztattak fel a határon.

Negyven illegális migránst találtak egy kamionba zsúfolva
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu

Negyven bevándorlót találtak egy lengyel kamionban kedd hajnalban a Nagylak 2 - Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen - közölte honlapján a román határrendészet.

Az alumíniumprofilokat szállító, lengyel rendszámú kamion Törökországból Lengyelországba tartott, amikor kevéssel éjfél után át akart lépni a román–magyar határon. A román határrendészek és a magyar rendőrök kockázatelemzés alapján alaposan átvizsgálták a bolgár sofőr által vezetett járművet, és a rakodótérben negyven embert találtak.

Az illegális bevándorlókat a román határrendészet székhelyére szállították, ahol megállapították, hogy török és szír állampolgárok. Azt vallották, hogy a schengeni térség országaiba szerettek volna jutni.

A román határrendészet beszámolója szerint az elmúlt 24 órában két másik kamionban is illegális bevándorlókat fedeztek fel a Nagylak 2 - Csanádpalota határátkelőhelyen. A török sofőrök által vezetett, Törökországban és Lengyelországban bejegyzett kamionok rakodóteréből húsz bangladesi és szomáliai bevándorló került elő, akik szintén a schengeni övezet országaiba tartottak. A romániai hatóságok az ügyek kivizsgálásába kezdtek.

Kapcsolódó írásaink