Külföld

Képviselő lenne Gina Lollobrigida

Indulni óhajt a szeptember 25-i olaszországi választásokon Gina Lollobrigida. A 95 esztendős mozicsillag a kétkamarás parlament szenátusába szeretne bekerülni.

Képviselő lenne Gina Lollobrigida
„Olaszország rossz állapotban van, én valami jót és pozitív dolgot akarok tenni”
Fotó: Sven Simon / DPA via AFP

„Egyszerűen belefáradtam abba, hogy politikusok egymással vitatkoznak anélkül, hogy valaha is a tárgyra térnének” – hangoztatta hétfőn a Corriere della Sera című olasz napilapban megjelent interjújában Gina Lollobrigida. A 95 esztendős filmcsillag szerint hazája rossz állapotban van, ő valami jót és pozitív dolgot akar tenni. A művésznő a kétkamarás parlament szenátusába szeretne bekerülni.

Lollobrigida filmes pályafutása az 1950-es években érte el a csúcspontját, leghíresebb filmjei közé tartozott az 1952-ben bemutatott Királylány a feleségem, az 1955-ös Római lány, az 1953-ban forgatott Ördögi kör és a magyar forradalom évében született A párizsi Notre Dame.

A színésznő egy olyan listán akar indulni, amelyen a Kommunista Párt jelöltjei is szerepelnek. Mint az újságnak kifejtette, a döntés meghozatala előtt beszélt ügyvédjével. Lollobrigidának van egy gyámja, akit a bíróság rendelt ki mellé egy évekig tartó tartó családi vitát követően, ezért nem dönthet önállóan a vagyonáról.

A színésznő több mint húsz esztendeje, 1999-ben már megpróbálkozott a politikai karrierrel, amikor az Európai Parlamentbe akart bejutni, de akkor nem sikerült megszereznie az ehhez szükséges szavazatokat.

Gina Lollobrigida az 1970-es évek elején jelentette be, hogy visszavonul a filmvilágtól, és a fotózásnak szenteli magát. Italia mia címmel 1973-ban kiadott albumában hírességek szerepeltek. Idővel nem utasított vissza néhány televíziós felkérést – így például A római lány 1988-as tévéváltozatában arra kapott lehetőséget, hogy bő három évtizeddel a címszerepben nyújtott alakítása után az anya szerepét játssza el. A feladatot kitűnően megoldotta, ám a gyermekét (azaz az ő régi szerepét) játszó Francesca Dellera egyáltalán nem volt szimpatikus számára. Lollobrigida a politikával is megpróbálkozott, de sikertelenül. Több ízben járt Magyarországon – így első, egyben legemlékezetesebb fellépése a Magyar Televízió 1972-es szilveszteri műsorában volt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom