Külföld

Teherautó hajtott a tömegbe Pennsylvaniában, többen megsérültek, halálos áldozat is van

Jótékonysági rendezvényre összegyűlt tömegbe hajtott szombat este egy kisteherautó Pennsylvania államban, egy ember meghalt, többen megsérültek, az autós később megölt egy nőt – közölte a rendőrség.

Teherautó hajtott a tömegbe Pennsylvaniában, többen megsérültek, halálos áldozat is van
A tömeg Berwick városban egy lakástűz áldozatainak javára rendezett adománygyűjtésre gyűlt össze, amikor a kisteherautó belehajtott
Fotó: WNEP/NY Post

A tömeg Berwick városban egy lakástűz áldozatainak javára rendezett adománygyűjtésre gyűlt össze, amikor a kisteherautó belehajtott. A halálos áldozat mellett 17 sérült is van, akik közül 15-öt kórházba kellett szállítani. Vasárnap reggel öten kritikus állapotban voltak – közölte a Geisinger Egészségügyi Központ.

Egy rendőrségi közlemény szerint miután a férfi áthajtott a tömegen, egy közeli házban súlyosan bántalmazott egy nőt, akit a helyszínre érkező rendőrök holtan találtak. A 24 éves férfit letartóztatták, és Adrian Oswaldo Sura Reyesként azonosították. Két rendbeli szándékos emberöléssel vádolják.

A Berwick városában rendezett és a támadó által megzavart jótékonysági rendezvényt egy augusztus 5-i lakástűz áldozatainak megsegítésére rendezték, abban a tragédiában egy tűzoltó hozzátartozói, összesen tíz ember halt meg, köztük három gyerek a Pennsylvania állambeli Nescopeckben.

Kapcsolódó írásaink