Külföld

Gépfegyverropogást hallottak az éjjel Horgoson

Nem ez az első alkalom, hogy lövöldözés hallatszik a határzónából

Szerdáról csütörtökre virradóra, éjjel egy óra tájban több lövést is lehetett hallani Horgoson. Erről több helybéli is beszámolt a közösségi oldalakon.

Gépfegyverropogást hallottak az éjjel Horgoson
Migránsok egy csoportja a horgosi határátkelőnél
Fotó: gradsubotica.co.rs

Az egyik polgár beszámolója szerint a „0:49-kor lövések hallatszottak a határ felől, még hozzá gépfegyverből. Sorozatosan”. Többen is megerősítették, hogy ők is hallották a gépfegyverkattogást.

Nem ez az első alkalom, hogy Horgosnál is lövöldözés hallatszik a határzónából - írta a Vajma.info Két hete a magyarkanizsai városházán megtartott sajtótájékoztatón hivatalosan is elhangzott, hogy gyakran találni fegyvereket Horgosnál, illetve, hogy akkor becslések szerint 1200 migráns tartózkodott a falu különböző részein.

Legutóbb kedd reggel volt rendőrségi akció a Horgos 2 átkelő mellett. Akkor le is zárták az átkelőt egy rövid időre, amíg a hatóságok begyűjtötték az ott lévő sátortáborból, illetve a környező búvóhelyekről a migránsokat. A hivatalos közlemény szerint akkor 314 személyt vittek el a befogadóközpontokba.

A nagykikindai rendőrigazgatóság közleményében kedden azt ígérte, hogy folytatják az ilyen akciókat, hogy megőrizzék a közbiztonságot.

Kapcsolódó írásaink