Külföld

Nagy megtiszteltetés volt a nyitóbeszéd lehetősége

Az Isten, haza, család princípiumainak védelme, a zsidó keresztény kultúrkör értékei melletti határozott kiállás, illetve olyan közvetlen politikai kérdések, mint a határvédelem és az illegális migráció elutasítása mind elnyerték a dallasi hallgatóság tetszését – mondta portálunk megkeresésére Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferencián elhangzott Orbán Viktor beszédről.

Nagy megtiszteltetés volt a nyitóbeszéd lehetősége
Ifj. Lomnici Zoltán szerint a beszéd lehetősége a magyar kormány munkájának elismerése
Fotó: MH/Purger Tamás

Az Alapjogokért Központ szervezésében sikeresen lebonyolításra került budapesti CPAC-t követően nagy várakozással tekintett a magyar közvélemény a dallasi konzervatív konferenciára – nyilatkozta portálunknak ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A szakember kiemelte, a nyitóbeszédet egyedüli hivatalban lévő miniszterelnökként Orbán Viktor mondhatta.

Ebben a beszédben a magyar miniszterelnök folytatta a korábban, a magyar fővárosban elmondott gondolatmenetét, amelyben a siker receptjét vázolta fel, azokat a kérdéseket érintette, amelyek közös kapcsolódási pontot jelentenek a magyar és az amerikai jobboldal, illetve konzervatív közösség vonatkozásában – mondta Lomnici. Kifejtette: az Isten, haza, család princípiumainak védelme, a zsidó–keresztény kultúrkör értékei melletti határozott kiállás, illetve olyan közvetlen politikai kérdések, mint a határvédelem és az illegális migráció elutasítása mind elnyerték a dallasi hallgatóság tetszését, amelyek egyébként találkoznak az amerikai konzervatívok politikai értékrendjével.

A magyar kormányfő és Magyarország számára is nagy megtiszteltetés volt a texasi CPAC konferencián történő részvétel és nyitóbeszéd lehetősége. Ez elismerése a kormányfő és a kormány munkájának és egy direkt kiállás az amerikai jobboldal részéről a magyar jobboldali közösség mellett – hangsúlyozta az alkotmányjogász.

Kapcsolódó írásaink

Orbán Viktor már a CPAC helyszínén

ĀVilágszerte várják a magyar miniszterelnök felszólalását, aki este mond nyitóbeszédet az amerikai konzervatívok legjelentősebb rendezvényén