Külföld

A LIBE-bizottság segítséget hívott hazánk ellen

A héten az Európai Parlament LIBE Bizottságában megszavazták a Gwendoline Delbos-Corfield által előterjesztett jelentést, mely a Magyarországnak járó uniós források megvonását célozza. A jelentést megszavazó képviselők – köztük Donáth Anna – a magyar gazdaság megerősítése, a hazai egészségügyi dolgozók és a pedagógusok béremelése ellen is szavaztak - emlékeztet az Alapjogokért Központ.

A LIBE-bizottság segítséget hívott hazánk ellen
Az Európai Parlament ülésterme
Fotó: Facebook/Győri Enikő

A jelentés alátámasztására a LIBE-bizottság más erőket is segítségül hívott. Az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottsága, annak is német, zöldpárti tagja, Daniel Freund ugyanis egy olyan szakértői tanulmányt rendelt a közelmúltban, mely a hazánknak járó források száz százalékának felfüggesztését javasolja - írja az Alapjogokért Központ közleménye.

Az időzítés természetesen nem véletlenszerű. Az Európai Parlament szakbizottságai ezzel egy összehangolt támadást indítottak hazánkkal ellen, melynek célja, hogy megfossza Magyarországot az uniós Helyreállítási Alapból származó forrásoktól, ezáltal hazánk nehezebben tudjon megbirkózni az elhibázott brüsszeli szankciós politika eredményeként kialakult gazdasági válsággal, a háborús inflációval - derül ki írásukból.

Kapcsolódó írásaink

Romokban Európa versenyképessége

ĀMegkérdőjelezhetőnek nevezte az újabb Magyarország-jelentés megalapozottságát Halkó Petra, a Századvég vezető elemzője a Faktumban

Hidvéghi: A baloldal kárt okoz az országnak

ĀGyurcsányné és Donáth Anna buzgón asszisztál azokhoz a támadásokhoz, amelyek célja a hazánknak járó pénzek megvonása - alaptalanul itéli el hazánkat a LIBE-jelentés az Alapjogokért Központ szerint