Külföld

Vilimsky: Ne fagyjunk meg az EU-ért!

Európát meggyengítő szankciók helyett arra van szükség, hogy végre elinduljon a békefolyamat az ukrajnai háborúban, véli az FPÖ politikusa. Harald Vilimsky bírálta Brüsszel terveit.

Vilimsky: Ne fagyjunk meg az EU-ért!
Az embargó Brüsszel céljaival ellentétes hatást ért el Harald Vilimsky szerint
Fotó: Európai Parlament

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti küldöttségének vezetője csütörtökön kétségbeesett cselekedetnek nevezte az Európai Bizottság gázveszélyhelyzeti tervre vonatkozó javaslatát. A terv szerint a középületeket, irodákat és kereskedelmi épületeket ősztől csak legfeljebb 19 fokra lehetne fűteni.

Ha ez lenne a megoldás a következő télre, akkor a bizottság már most kudarcot vallott minden téren – mondta Vilimsky. Elborzadva látjuk, hogy az EU klíma- és szankciópolitikája ebbe a dilemmába vezetett bennünket. Az EU nem az észérvek, hanem álmorális kritériumok szerint cselekszik. A végén a polgároknak kell állniuk a számlát – fejtette ki.

Vilimsky az Európai Parlamentben ismét a békefolyamat mielőbbi elindítását sürgette. Az embargó nem fogja térdre kényszeríteni Oroszországot, viszont gyengévé és cselekvésképtelenné teszi Európát – hívta fel a figyelmet a politikus, aki népszavazást sürgetett Ausztriában. Az osztrákoknak kellene eldönteniük, hogy támogatják-e ezeket a szankciókat vagy sem. Nem lehet, hogy az EU centralistáinak kis klikkje veszélyeztesse jólétünket és biztonságunkat, ne fagyjunk meg az EU-ért – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink