Külföld

Orbán Viktor nyitóbeszédet mond az amerikai CPAC konferencián

Orbán Viktort az Egyesült Államokba hívták, hogy ott mondjon nyitóbeszédet a világ legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en.

Orbán Viktor nyitóbeszédet mond az amerikai CPAC konferencián
Orbán Viktor
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Augusztus 4-ére a texasi Dallasba hívták Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy nyitóbeszédet tartson a világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, melyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez meg; s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát. Orbán Viktor az Európában elsőként megrendezett CPAC Hungary-n is beszédet mondott idén májusban, a budapesti Bálnában, ahol többek között ismertette a jobboldal sikerének világszerte alkalmazható 12 pontos receptjét.

Az Alapjogokért Központ üdvözli, hogy Orbán Viktor is felszólal a dallasi CPAC-en

Az első európai Konzervatív Politikai Akció Konferencia, az Alapjogokért Központ által szervezett CPACHungary után augusztusban Dallasban rendezik meg a legnagyobb amerikai jobboldali seregszemlét. A magyar miniszterelnök idén májusban ismertette a hazai „dzsemborin” az azóta híressé vált 12 pontos jobboldali „sikerreceptet”, és amint ma bejelentették, a jövő hónapban az Egyesült Államokban, a CPAC 2022 Texas-on mond majd nyitóbeszédet, ahol minden bizonnyal Donald J. Trump amerikai elnök is felszólal majd - írja az Alapjogokért Központ Facebookon.

„Az Alapjogokért Központ büszke arra, hogy az első európai CPAC-et Budapesten szervezhettük meg, melynek főszónoka Orbán Viktor volt. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ott elhangzott beszéd óriási visszhangot váltott ki világszerte a konzervatív táborban, Magyarország miniszterelnökének jelenléte az Amerikai Konzervatív Unió által szervezett dallasi CPAC-en pedig mutatja a magyar jobboldal erejét és befolyását. A magyar kormányfő által bemutatott 12 pont rezonál a CPAC-ek szellemiségével, kiemelten a >>keressünk barátokat, építsünk közösségeket<<, valamint az is, hogy nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszanunk. A magyar jobboldal ma Európa, de talán az egész Nyugat legsikeresebb politikai közössége, ezért a CPACHungary házigazdájaként az Alapjogokért Központ üdvözli, hogy Orbán Viktor lesz az amerikai CPAC egyik főszónoka„ - mondta el Szánthó Miklós, a Központ főigazgatója, aki szintén előad majd a texasi konferencián. ”Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Ezért tovább haladunk azon az úton, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását„ - tette hozzá Szánthó.

Kapcsolódó írásaink

Viszlát globalista republikánusok

ĀA CPAC Hungary konferencia során Mark Krikoriannal, a Center for Immigration Studies igazgatójával beszélgettünk az Egyesült Államok politikai átalakulásáról és a konzervatív eszmék terjedéséről az amerikai politikai diskurzusban