Külföld

Varga Judit: Magyarellenes manőver az Európai Parlamentben

Egy német zöldpárti EP-képviselő szervezésében a mai nap folyamán sajtótájékoztatón mutatták be azt a tanulmányt, amely a Magyarországot megillető EU-források 100 százalékának befagyasztását szorgalmazza a jogállamisági kondicionalitásra hivatkozva - írta szerdán a Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Magyarellenes manőver az Európai Parlamentben
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Tudjuk, hogy van egy olyan csoport az Európai Parlamentben, melynek programja kizárólag annyiból áll, hogy Magyarországot és a magyar embereket támadják, de mostani húzásukkal még ők is átlépték azt a bizonyos határt - fogalmazott a miniszter.

Kiemelte: a jogállamisági kondicionalitási eljárás kapcsán jelenleg szakmai párbeszéd folyik Magyarország és a Bizottság között. Mi készen állunk a tárgyalásra és a megegyezésre.

Varga Judit szerint „a hungarofób szólamokon játszó EP-képviselőknek sajnos nem kenyere a szakmai párbeszéd”, ezért is jelentetnek meg egy ilyen tanulmányt, amely nemcsak mélységesen sértő, de az Európai Unió legalapvetőbb értékeit is teljességgel semmibe veszi.

A tárcavezető leszögezte: a magyar baloldalt is elkötelezetten támogató EP-képviselők akciója felháborító és elfogadhatatlan.

Kapcsolódó írásaink