Külföld

Az Európai Parlament a Soros-hálózattal karöltve fosztaná meg hazánkat az uniós forrásoktól

„Az Európai Parlament felszólítja az Európai Bizottságot, hogy tartózkodjon a magyar helyreállítási terv jóváhagyásától” - áll abban az EP-s „jogállamisági jelentésben”, amit az „új Sargentini”, a szintén baloldali Gwendoline Delbos terjesztett elő. A dokumentum jövő héten kerül a LIBE bizottság elé és ősszel tárgyalhatja a plenáris. A tervezet nem csak - ismételten - csúsztatásokkal és félinformációkkal terhelt a magyar közjogi kapcsán, hanem nyíltan mutatja, hogy az EP balliberális politikusai politikai árukapcsolással is foglalkoznak - írja az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán.

Az Európai Parlament a Soros-hálózattal karöltve fosztaná meg hazánkat az uniós forrásoktól
Gwendoline Delbos-Corfield francia európai parlamenti (EP) képviselő, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport alelnöke, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) tényfeltáró delegációjának vezetője
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az eddig is nyilvánvaló volt a jogállamisági eljárás kapcsán, hogy ideológiai okok miatt kötnek össze politikai és jogi ügyeket, de most sokkal veszélyesebb vizekre eveztek. A Delbos (Sargentini 2.0) jelentés ugyanis - túllépve az EP hatáskörein - kifejezetten arra utasítaná a Bizottságot, hogy vonja meg Magyarországtól az uniós Helyreállítási Alapból hazánknak jogszerűen járó forrásokat - írja az Alapjogokért.

Az EP ezzel szembemenne a többi érintett elmúlt időszakban mutatott törekvéseivel, hiszen a magyar kormány és az Európai Bizottság kifejezetten az irányba tett lépéseket, hogy a megállapodás minél előbb létrejöjjön.

Annak elérése ugyanis nem csak magyar, de összeurópai érdek, hiszen az elhibázott szankciós politika miatt súlyosbodó háborús infláció és gazdasági válság enyhítése az egész Uniónak kiemelten fontos - ezért az EP újabb javaslata nem az általuk szavakban sokat hangoztatott integrációt, hanem sokkal inkább a dezintegrációt szolgálja. A politikai motiváció ugyanakkor bizonyos szempontból „érthető”, ugyanis az elérhető információk szerint a jelentéstervezetet - benne az uniós források megvonását - a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) képviselőivel, valamint az OSF magyar ágenseinek közreműködésével készítették elő - áll írásukban.

Kapcsolódó írásaink

Európa ellen dolgozik a brüsszeli elit

ĀNagyon sok helyütt szerveződtek olyan rendszerek, csoportok, amelyek eldöntötték, hogy Európában akarnak életteret nyerni maguknak – fogalmazott Földi László a Faktumban