Külföld

Sértőek az amerikai nagykövetjelölt elfogult kijelentései

Szándékos félrevezetés

Diplomáciailag „botfülű” döntésnek nevezte lapunknak Shea Bradley-Farrell, az amerikai Counterpoint Institute for Policy, Research and Education (CIPRE) elnöke, hogy Joe Biden amerikai elnök a NATO-szövetséges Magyarországra egy szélsőséges ideológiai agenda terjesztésében járatos baloldali politikai ügynököt, David Pressmant jelölte nagykövetnek.

Sértőek az amerikai nagykövetjelölt elfogult kijelentései
Shea Bradley-Farrell
Fotó: Alapjogokért Központ

Mint mondta, Pressman a múlt csütörtöki szenátusi meghallgatásán szándékosan tévesen jellemezte az emberi jogok, a sajtószabadság és a jogállamiság helyzetét Magyarországon. A nagykövetjelölt „elfogult kijelentései megdöbbentő sértést jelentenek a magyar embereknek, frissen újraválasztott kormányuknak és mindenkinek, akinek fontos a szövetségesek közti diplomácia”, hangsúlyozta.

„Elgondolkodtató, hogy Pressman úr vajon mennyire lehet majd hatékony diplomata, vagy hogy egyáltalán ez volt-e a célja a Biden-kormányzatnak a kinevezésével” – jegyezte meg Shea Bradley-Farrell, aki múlt hónapban hazánkban járt a CPAC Hungary konferencián.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, meghallgatásán Pressman többek közt arról beszélt, nagykövetként a fő célja az lesz, hogy küzdjön Moszkva és Peking „veszedelmes befolyása” ellen. David Pressman a Demokrata Párthoz közel álló emberi jogi ügyvéd, a homoszexuálisok jogainak szószólója.

Kapcsolódó írásaink