Külföld

A KMKSZ üdvözli, hogy Magyarország támogatta Ukrajna EU-tagjelölti státuszának megadását

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöksége üdvözli, hogy Magyarország támogatta Ukrajna európai uniós tagjelölti státuszát, egyben köszönetét fejezi ki a magyar kormánynak azokért az erőfeszítésekért, amelyeket a béke helyreállítása és a humanitárius helyzet enyhítése érdekében tesz.

A KMKSZ üdvözli, hogy Magyarország támogatta Ukrajna EU-tagjelölti státuszának megadását
Képünk illusztráció
Fotó: MH

„A kialakult háborús helyzetben valamennyi ukrán állampolgár számára reménykeltő, hogy Ukrajna a jövőben teljes jogú EU tagországgá válhat” - áll a nyilatkozatban.

Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő napokban lezajlott telefonos megbeszélésével kapcsolatban a KMKSZ biztatónak nevezte, hogy „a felek egyetértettek a párbeszéd folytatásának szükségességében”. „Ugyanakkor nyugtalanságra ad okot az, hogy az ukrán sajtóban újra erősödött a magyarellenes médiakampány, és tovább folytatódott a magyarok lejáratása” - fogalmaz az elnökség nyilatkozata.

A KMKSZ előremutatónak tartja, hogy idén is „folytatódnak az anyaország által indított szociális programok és gazdasági támogatások, melyek az elmúlt években is nagyban segítették az itt élő közösség megmaradását, vidékünk fejlődését” - zárul a dokumentum.

Kapcsolódó írásaink