Külföld

Fidesz: Nincs helye az LGBTQ propagandának az oktatásban

Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén került sor a befogadási intézkedések megvitatására az Erasmus+ 2014-2020 program keretein belül. Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában üdvözölte, hogy „ a hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő, egészségügyi vagy oktatási nehézségekkel küzdő tanulóknak is egyre több lehetőséget biztosít az Erasmus+”.

Fidesz: Nincs helye az LGBTQ propagandának az oktatásban
Nincs helye az LGBTQ propagandának az oktatásban Bocskor Andrea szerint
Fotó: Európai Parlament

Az Erasmus+ kétségkívül az Európai Unió egyik legsikeresebb mobilitási programja, mely harmincéves fennállása alatt több millió fiatal életére volt nagy hatással, segítve a fiatalok munkaerőpiaci esélyeit, a nemzetközi tapasztalatszerzést és a nyelvtudást, mondta a fideszes politikus, hozzátéve: Magyarország és a magyar fiatalok mindig is  aktívan részt vettek a program által nyújtott projektekben. 7

Bocskor Andrea megjegyezte: „Üdvözlendő, hogy különös figyelmet fordít a program a keleti partnerségre, így az ukrajnai tanulók segítésére”. Majd hozzátette, hogy „ugyan történtek előrelépések az Erasmus+ egyszerűsítése érdekében, de továbbra is sok az akadály, például a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó fiatalok, illetve projektek számára”.

Bocskor Andrea kiemelte: az Erasmus+ nem válhat a politikai és ideológiai propaganda eszközévé, és a program befogadó jellege nem szabad, hogy az LGBTQ-lobbi áldozatává váljon. Bocskor Andrea szerint „a gyermekek és fiatalok szexuális nevelése a szülőkre tartozik, ezt hagyjuk rájuk, az Erasmus +  pedig szóljon arról, amire létrehozták: az európai oktatási mobilitásról, képzésről és sportról!”

Kapcsolódó írásaink