Külföld

A liberalizmus családellenes

Gyimesi György felvidéki magyar politikus a Postoj.sk hírportálnak a konzervatív és globalista progresszív értékek ütközéséről nyilatkozott.

A liberalizmus családellenes
A képviselő szerint a progresszívek lerombolják a társadalom alapjait
Fotó: Facebook

Az OLaNO kormánypárt képviselője szerint egyes hatalomért küzdő pártok a liberalizmus elleni gátépítést tűzhetik ki jövőválasztási programjuknak. „Minden, ami most jön, annak tagadására épül, amire a keresztény Európa és az Európai Unió épült. A progresszivizmus lerombolja a hagyományos családot is” – nyilatkozott a képviselő a liberális pártok politikájára utalva.

Az új globalista értékeket, amelyeket Gyimesi szerint a progresszívek hozták be, és amelyeket erőszakkal akarnak keresztülvinni, a politikus a kommunizmushoz hasonlította. Hozzátette, a liberálisok és a progresszívek azok, akik megtagadják életmódunk, beszédünk és gondolkodásunk szabadságát.

A szlovákiai magyar képviselő beszélt az „illiberális demokrácia” fogalmáról is, amely szerinte egy olyan demokrácia, amely lehetővé teszi a szabad eszmecserét. Ellenpéldaként felhozta a véleményformáló szlovák napilapok politikai kampányait, ahol minden más véleményt megvetéssel fogadnak.

Gyimesi szerint ez egy tipikus példája az önelégült liberálisoknak. Úgy fogalmazott, egy illiberális demokráciában az emberek ápolják hagyományaikat és értékei­ket, megemlékeznek történelmük fontos mérföldköveiről, megemlékeznek fontos személyiségekről, és semmilyen körülmények között nem feledkeznek meg gyökereikről. Egy ilyen ország elsősorban saját gazdaságának és saját polgárainak érdekeit tartja szem előtt, csak ezután vizsgálja a többi geopolitikai szereplő érdekeit, vélekedett Gyimesi.

Kapcsolódó írásaink