Külföld

Orbán Viktor: A háborús infláció egyetlen ellenszere a béke

A csütörtök-pénteki uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezésére a belga, a bolgár, az észt, a luxemburgi és a máltai kormányfővel közösen - tudatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Orbán Viktor: A háborús infláció egyetlen ellenszere a béke
a által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kezdeményezésére a belga, a bolgár, az észt, a luxemburgi és a máltai kormányfővel közösen a június 23-án kezdődő kétnapos uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vesz részt a Karmelita kolostorban 2022. június 20-án
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor egyetértett azzal az uniós javaslattal, hogy Ukrajnának és Moldovának adják meg az EU-tagjelölti státuszt. Hozzátette ugyanakkor, hogy Magyarországnak - több másik tagállammal együtt - az az álláspontja, hogy Georgia és Bosznia esetében is biztosítani kell a tagjelöltséget, mégpedig egy ütemben - mondta a sajtófőnök.

Orbán Viktor hétfőn este egy Facebook-posztot is közzétett az EU-csúcs kapcsán. A miniszterelnök úgy fogalmazott:  az álláspontunk világos: a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke, ezért mi az azonnali tűzszünet és a gyors béketárgyalások mellett állunk.

Ez Magyarország, a magyar családok és egész Európa érdeke - tette hozzá a kormányfő.

Kapcsolódó írásaink