Gazdaság

Varga Mihály: Magyarország három helyet lépett előre a versenyképességi ranglistán

Magyarország három helyet lépett előre a legfrissebb nemzetközi versenyképességi ranglistán - közölte hétfői Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály: Magyarország három helyet lépett előre a versenyképességi ranglistán
Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: MH/Purger Tamás

Emlékeztetett: a Nemzeti Versenyképességi Tanács 2017-ben kezdte meg munkáját, akkor az 52. helyen volt Magyarország a svájci IMD versenyképesség-kutató intézet rangsorában. Azóta 13 helyezést javítva a 39. helyre lépett előre az ország, ami az eddigi legkedvezőbb eredmény.
„A tanács munkájának köszönhetően jelentős adó- és adminisztrációcsökkentéseket hajtottunk végre, erősítettük a digitalizációt és az elektronikus ügyintézést, könnyítettük a foglalkoztatás és a beruházások feltételeit” - írta a miniszter, és hozzátette: ezek az intézkedések jelentősen hozzájárultak a versenyképesség javításához.

„Bár a munka eredményes volt - a visegrádi országok közül előzzük Szlovákiát és Lengyelországot is - van még tere az előrelépésnek” - fogalmazott.

Az új kormányzati ciklussal a Nemzeti Versenyképességi Tanács befejezte tevékenységét, a versenyképesség javítása a gazdaságfejlesztési miniszter vezetésével folytatódik. „A tanács tagjainak ezúton is köszönöm az értékes munkát” - zárta bejegyzését Varga Mihály.
 

Kapcsolódó írásaink