Külföld

„Megálljt kell parancsolni a brüsszeli bürokraták és az európai baloldal veszélyes javaslatainak”

A brüsszeli bürokraták és az európai baloldal képtelen ötletei oda vezetnének, hogy az európai embereknek és köztük a magyaroknak kellene megfizetniük a háború árát - közölte Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdán. A KDNP-s politikus kiemelte: ennek megálljt kell parancsolni.

„Megálljt kell parancsolni a brüsszeli bürokraták és az európai baloldal veszélyes javaslatainak”
Nacsa Lőrinc KDNP frakcióvezető-helyettese
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A kisebbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese videónyilatkozatában azt mondta: az elhúzódó orosz-ukrán háború következtében egész Európa súlyos gazdasági válság előtt áll.

Miközben az energiabizonytalanság és a háborús infláció egész Európát sújtja, az európai baloldal és a brüsszeli bürokraták újabb képtelen ötletekkel állnak elő, amelyek végül odavezetnének, hogy az európai embereknek és köztük a magyaroknak kellene megfizetniük a háború árát.

Emlékeztetett: Frans Timmermans baloldali politikus, az Európai Bizottság európai zöld megállapodásért felelős ügyvezető alelnöke nemcsak a fűtés otthoni lekapcsolását javasolta, hanem szerinte jobb lenne, ha az európaiak rövidebb ideig zuhanyoznának és mosás helyett inkább kiszellőztetnék a ruhájukat.

Nacsa Lőrinc kitért arra is, hogy Saskia Esken, a német SPD társelnöke pedig a vasárnapi vezetési tilalom elrendelését javasolja Németországban.

Ezek veszélyes javaslatok, amelyek nem visznek közelebb a háború befejezéséhez, de az európai emberek mindennapjai ellen támadást indítanak - tette hozzá.

Ennek megálljt kell parancsolni - jelentette ki Nacsa Lőrinc, megerősítve, a Fidesz-KDNP továbbra sem fogja megengedni, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom