Belföld

Gyurcsány szakértője szerint az egekbe emelt benzinárakat is kifizetnék a magyarok

A Gyurcsány-párt gazdaságpolitikusa kifejtette, hogy nyugodtan az egekbe lehet emelni a benzin árát, a magyarok úgyis kifizetik majd.

Gyurcsány szakértője szerint az egekbe emelt benzinárakat is kifizetnék a magyarok
Gyurcsány Ferenc
Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A Demokratikus Koalíció gazdasági szakértője, Dávid Ferenc az ATV műsorában tett vállalhatatlan nyilatkozatot, melyből egyértelművé válik, a Gyurcsány-párt minden kapcsolatát elvesztette a józan ésszel.

„Én még nagyon-nagyon régen végeztem a közgazdasági egyetemen, és akkor tanították (…) A, B, C termék van: alkohol, benzin, cigaretta. Teljesen árrugalmatlan. Akármennyi az ára, ugyanúgy fog fogyni. Lemegy 2 hétig, lemegy 3 hétig, lemegy egy hónapig, és így jön vissza a görbe, és a fogyasztás beáll. (…) Ezt úgy verték a fejünkbe, hogy az A, B, C termékek nem kell izgulnia az államnak, emelheti, szedi be az adót nyugodt szívvel” - véli az úgynevezett szakértő.

Objektum doboz

Gyurcsányék nem először támadják a benzinárstopot, folyamatos kapálózásaikból kiderül: ők bizony a magyarokkal fizettetnék meg a háború árát.

Ha a baloldalon múlna, a magyar családok rezsije a négyszeresére nőne, mindeközben a Fidesz továbbra is azért küzd a brüsszeli ellenszélben, hogy megvédje a rezsicsökkentést, a teljes foglalkoztatottságot, a nyugdíjasokat és a családtámogatásokat.

Kapcsolódó írásaink