Külföld

Kínos botrány a német Axel-Springerben

A Junge Freiheit német független hírportál szerint megalázó botrányba keveredett az Axel-Springer médiatársaság német vezérigazgatója az után, hogy a médiacsoporthoz tartozó Die Welt napilapban megjelent egy cikk Hogyan szexualizálja és neveli át a gyerekeket az ARD és a ZDF? címmel.

Kínos botrány a német Axel-Springerben
Képünk illusztráció
Fotó: SOEREN STACHE / dpa-Zentralbil

Az öt tudományos szakember által jegyzett írás azt elemzi, hogy a német állami sajtó milyen felelőtlenül manipulálja a saját identitásukat kereső tinédzsereket transzszexualitást népszerűsítő programokkal.

A cikk azonnali felháborodást váltott ki a német radikális genderszervezeteknél, így Mathias Döpfer vezérigazgatónak nyilvánosan meg kellett alázkodnia egy, a kiadó összes dolgozóinak szétküldött körlevélben, amelyben kifejtette, hogy a cég a „sokszínűség és a szabadság mellett áll”. A cikket összeállító akadémikusok átfogóan bírálták a közszolgálati műsorszolgáltatókat a gyermekek transzszexuális identitásáról szóló tudósításaik miatt, és nyíltan megfogalmazták, hogy csak két nemi identitás létezik.

A szerzők között megtalálható Alexander Korte, a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem vezető tanácsadója, aki mintegy húsz éve foglalkozik transzszexuális nemi diszfóriában szenvedő gyermekek kezelésével. Korte már korábban is figyelmeztetett arra, hogy a jelenlegi baloldali német kormánykoalíció szítja a transznemű hisztériát a fiatalok körében. A szakember azt is ecsetelte, hogy a transzlobbi üzenete pszichológiailag instabil lányokkal találkozik, akiknek komoly problémáik vannak a fejlődő nőiességükkel. A másik nemre való átváltozást a transzlobbi minden problémájukra megoldásként hirdeti nekik.

Kapcsolódó írásaink