Külföld

Varga Judit: Magyarország tovább küzd egy erős nemzeteken alapuló erős Európáért!

Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön Facebook-oldalán számolt be róla, hogy Bóka János államtitkárral briefinget tartottak a nagyköveteknek annak érdekében, hogy az EU-s tagállamok budapesti misszióvezetői is megfelelő tájékoztatást kapjanak hazánk álláspontjáról a legfontosabb uniós kérdésekben.

Varga Judit: Magyarország tovább küzd egy erős nemzeteken alapuló erős Európáért!
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit a megbeszélésen nagyköveteknek elmondta, hogy a minisztérium egyik legfontosabb feladata a 2024-es uniós elnökség megszervezése lesz, melynek előkészítése már meg is kezdődött.

Szóba kerültek a hétfői tanácsülés témái is, így az Európai Unió jövője vagy éppen a 7-es cikkely szerinti eljárás. Előbbivel kapcsolatban a miniszter aláhúzta: aggasztó, hogy az Európai Parlament állampolgári ajánlásoknak álcázva próbálja saját ideológiai céljait beteljesíteni.

A tárcavezető hozzátette: a magyar emberek ezzel szemben nemet mondtak a nyomásgyakorlásra és a lopakodó hatáskörbővítésre, ezért kezdeményezni fogják a szerződések módosítását.

A 7-es cikkely szerinti eljárást illetően pedig változatlan a kormány álláspontja: a konstruktív vitára mindig nyitottak, ám a jelenlegi kihívásokkal teli időszakban volna fontosabb feladata is a közösségnek.

Varga Judit hangsúlyozta, hisznek az európai párbeszédben, ezért a Magyarországon dolgozó diplomatákkal továbbra is kapcsolatban maradnak, állnak rendelkezésükre.

Magyarország addig is tovább küzd egy erős nemzeteken alapuló erős Európáért! - zárta bejegyzését a miniszter.

Kapcsolódó írásaink