Külföld

Ferenc pápa kerekesszéket használt egy vatikáni találkozón

 Első alkalommal érkezett kerekesszéken egy találkozóra Ferenc pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól.

Ferenc pápa kerekesszéket használt egy vatikáni találkozón
Első alkalommal érkezett kerekesszéken egy találkozóra Ferenc pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól
Fotó: AFP/Alberto Pizzoli

Ferenc pápa azon a találkozón használt kerekesszéket, amelyen a női szerzetesrendek vezetőit fogadta a Vatikánban csütörtökön. A kerekesszéket az egyházfő inasaként ismert Sandro Mariotti tolta.  

A Vatikán már húsvétkor nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc pápának kiújult a térdfájása. Az utóbbi napokban a pápa néhány találkozót lemondott, egyes szertartásokon ülve maradt. A szentszéki sajtóközpont forrásai szerint az orvosok a térde pihentetését tanácsolták neki,   gyaloglás nélkül. A következő időszakra tervezett pápai programokat nem módosították.

Ferenc pápa a Corriere della Sera című napilapban kedden megjelent interjúban beszélt arról, hogy injekciózzák a térdét.

„Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell az orvosnak” - mondta Ferenc pápa.

Kapcsolódó írásaink

Új apostoli nuncius Magyarországon

ĀFerenc pápa kinevezte Michael Wallace Banach memphisi címzetes érseket Magyarország apostoli nunciusává – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága tegnap