Külföld

Varga Judit: Finisben az Európa jövőjéről szóló konferencia!

A kihívások korát éljük, amikor mindennél fontosabb az egység és a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd - hangsúlyozta közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Varga Judit: Finisben az Európa jövőjéről szóló konferencia!
Juhász Hajnalka képviselő asszony, Varga Judit igazságügyi miniszter és Deutsch Tamás delegációvezető (b-j)
Fotó: Facebook / Varga Judit

A magyar érdekek érvényesülése számunkra Brüsszelben is az első, ezért elengedhetetlen, hogy a konferencia végkövetkeztetéseiben és ajánlásaiban a nemzeti hozzájárulások is jelentős szerepet kapjanak! - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter.

Hozzátette: „A páneurópai eszmecsere hamarosan befejeződik, de nekünk, magyaroknak már most is van mire büszkének lennünk: több mint 800 eseménnyel a konferencia-sorozat legaktívabb tagállama vagyunk, miközben már tavaly júniusban közzétettük 7 pontos elképzelésünket a közösség jövőjével kapcsolatban.”

Folytatta: Hisszük, hogy aktív részvételünkkel és elhivatottságunkkal az erős nemzetek erős Európája felé tudjuk billenteni a mérleg nyelvét, szemben a föderális, birodalmi törekvésekkel.

„A mai napon Deutsch Tamás delegációvezetővel és Juhász Hajnalka képviselő asszonnyal tekintettük át a konferencia eddigi tapasztalatait. Online csatlakozott hozzánk Gál Kinga, a Fidesz alelnöke és a párt EP-delegációjának elnöke, valamint Trócsányi László EP-képviselő, Hörcsik Richárd és Tessely Zoltán képviselő urak is.” - emelte ki Varga Judit.

Folytatása következik! - zárta gondolatait az igazságügyi miniszter.

Kapcsolódó írásaink

Varga Judit: Nem engedünk Brüsszel nyomásának!

ĀMagyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába, nem hagyjuk, hogy a magyar családokkal fizettessék meg a háború árát, és gender-ügyben sem hátrálunk - szögezte le a miniszter

Orbán Viktor: Magyarországon jó élni, és jó dolgozni!

ĀAki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában - hangsúlyozta a kormányfő közösségi oldalán + VIDEÓK + GALÉRIA