Külföld

Hidvéghi: A brüsszeli baloldalt traumatizálta az újabb Fidesz-kétharmad

A brüsszeli baloldalt traumatizálta az újabb Fidesz-kétharmad, ezért a LIBE Bizottság tehetetlenségében ismét megtámadta a magyar gyermekvédelmi törvényt. A vita az Orwell által megírt „két perc gyűlölet”-et idézte, csak épp ez több mint egy órán át tartott - írta szerdán este a Facebookon az Európai Parlamentben (EP) aznap lezajlott vitáról Hidvéghi Balázs, a Fidesz-EP-képviselője.

Hidvéghi: A brüsszeli baloldalt traumatizálta az újabb Fidesz-kétharmad
Hidvéghi Balázs
Fotó: Európai Parlament

Hidvéghi Balázs azt írta, a baloldal Brüsszelben parádés brigádot állított csatasorba. Felszólalt Cyrus Engerer máltai politikus, aki régebben két év felfüggesztett börtönt kapott, amiért pornográf anyagokat terjesztett a volt partneréről.

De ott volt Malin Björk svéd képviselő is, aki korábban azzal került be a hírekbe, hogy az európai parlamenti reprezentációs kerete egy részét műanyag női klitoriszokra költötte.

Sophie in 't Veld holland politikus hisztérikus asztalcsapkodás közepette közölte, ő márpedig illegitimnek tekinti a magyar választások eredményét. Egyébként a több mint egy órás őrjöngés csúcspontja egyértelműen az volt, amikor Donáth Anna egyszerűen lehülyézte azokat a fideszes közéleti szereplőket, akik nyilvánosan támogatták a gyermekvédelmi népszavazást.

Objektum doboz

Hidvéghi Balázs közlése szerint ezúttal franciául reagálva, emlékeztette a LIBE bizottság tagjait, hogy akár tetszik nekik, akár nem, a gyermekvédelem és az oktatás minden nemzetközi jogszabály szerint tagállami hatáskör, ahhoz Brüsszelnek semmi köze.

A magyarok pedig ezen a választáson egyértelművé tették, hogy pontosan ez a fajta állandó kioktatás az, amiből soha többé nem kérnek - szögezte le a fideszes képviselő.

Kapcsolódó írásaink