Külföld

Hidvéghi: Magyarország segít a menekülteknek

Az ukrajnai válság világosan mutatja, hogy különbséget kell tennünk a háború elől menekülő emberek és a törvényeinket szándékosan megsértő illegális migránsok között - mutatott rá csütörtöki közleményében Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője.

Hidvéghi: Magyarország segít a menekülteknek
Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

Az Európai Parlament szerdai, menedékjogról és a visszaküldés tilalmáról szóló vitában Hidvéghi Balázs kijelentette: „Évek óta hallgatjuk az európai baloldal hazugságait, hogy Magyarország nem segít a bajbajutottakon. A jelenlegi háború megmutatja ezen állítások abszurditását".

Hidvéghi kiemelte: „Természetesen Magyarország támogatja a menekülteket, és már megközelítőleg 600 ezer embernek nyújtott segítséget." Az EP-képviselő hozzátette: „Békeidőben mindenféle politikai vitát folytathatunk, de amikor Közép-Európa történelmének legnagyobb menekültválságát éli át, akkor félre kell tenni a kicsinyes ideológiai vitákat."

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom