Külföld

Az amerikai elnök fia, Hunter Biden neve újra felmerült a katonai jellegű biológiai laboratóriumok kapcsán

Kínos összefüggések

Az orosz védelmi minisztérium birtokába került az a levelezés, amelyet Joe Biden amerikai elnök fia folytatott az amerikai Védelmi Fenyegetéscsökkentő Ügynökség (DTRA), a Pentagon ukrajnai vállalkozóinak munkatársaival, jelentette ki Igor Kirillov, az orosz fegyveres erők biológiai védelmi csapatainak parancsnoka.

Az amerikai elnök fia, Hunter Biden neve újra felmerült a katonai jellegű biológiai laboratóriumok kapcsán
Hunter (középen) körül tornyosulnak a botrányok
Fotó: AFP/Brendan Smialowski

Ez szerinte megerősíti, hogy Hunter Biden fontos szerepet játszott a kórokozókkal folytatott ukrajnai munka pénzügyi hátterének megteremtésében. A levelezésből kiderül, hogy Hunter Biden forrásokat biztosított a kórokozókkal kísérletező Black and Veach és Meta-biota cégek számára. A tábornok szerint a dokumentumok azt mutatják, hogy a Pentagon céljai Ukrajnában messze nem tudományosak.

Rámutatott, hogy egyik levelében a Metabiota alelnöke azt írta, hogy a cég tevékenysége „Ukrajna Oroszországtól való kulturális és gazdasági függetlenségének biztosítására” irányul. Megjegyezte, hogy ez „egy biotechnológiai cég esetében meglehetősen furcsa”. Emlékeztetett rá, hogy a katonai célú ukrajnai mikrobiológiai tevékenység úgy ért véget, hogy a patogéneket februárban vagy az Egyesült Államokba szállították, vagy megsemmisítették.

Kapcsolódó írásaink