Külföld

Magyarázkodhat Joe Biden fia

Hazugságbástyákkal veszi körül az amerikai sajtó a botrányairól ismert Hunter Bident.

Magyarázkodhat Joe Biden fia
Hunter Biden elhíresült laptopján egy sor bizonyítékot találtak a drogfogyasztására és kétes ügyletei
Fotó: EYEPRESS NEWS / AFP

Hozzon nyilvánosságra potenciálisan kompromittáló információkat Joe Biden amerikai elnök fiáról, Hunter Bidenről, sürgette Vlagyimir Putyin orosz elnököt egy interjúban Donald Trump volt amerikai elnök. Trump azt állította, hogy a moszkvai polgármester 3,5 millió dollárt adott Hunter Bidennek. „Ez sok pénz, (a feleség) 3,5 millió dollárt adott neki (Biden fiának). Nos, szerintem Putyin ismerheti a választ erre. Úgy gondolom, ezt nyilvánosságra kellene hoznia” – fogalmazott az Egyesült Államok előző elnöke.

Donald Trump már korábban, a 2020-as választások kampányának idején is többször utalt rá, és a Bidennel akkor folytatott elnökjelölti vitában is felhozta, hogy információi szerint Joe Biden fia jelentős összegeket kapott az akkori moszkvai polgármester feleségétől, akivel közös céget alapított. Hunter Biden egyik ügyvédje többször is cáfolta ezt az információt, leszögezve, hogy ügyfele nem volt társalapítója a Rosemont Seneca Thornton befektetési cégnek, ezért nem is kaphatott 3,5 millió dollárt. Kate Bedingfield, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója Trumpra utalva úgy fogalmazott, „milyen amerikai ember az, még akkor is, ha volt elnök, aki azt gondolja, hogy most van itt az ideje Vlagyimir Putyinnal tárgyalni erről? Csakis egy ilyen ember van és az Trump” – mondta Bedingfield.

A jelenlegi demokrata vezetésű Fehér Ház reakciója összhangban van az amerikai baloldali sajtó 2020-as kommunikációs stratégiájával, amiben a Trump-Biden elnökválasztási kampány során a szőnyeg alá söpörték Hunter Biden úgynevezett laptop botrányát, melynek során az elnökjelölt fia egy elveszített számítógépéről korrupciógyanús, egy ukrán oligarchával való kétes üzletekre derült fény. A kampány során többek között a CNN és Washington Post is álhírnek könyvelte Trump elnök erről szóló kijelentéseit, ám néhány héttel ezelőtt bebizonyosodott, hogy a laptop tartalmáról szóló jelentések valósak voltak, és Donald Tump jogosan vádolta meg Joe Biden fiát korrupciógyanús ügyletekkel.

Kapcsolódó írásaink