Külföld

Újabb botrányba keveredett Joe Biden elnök fia

Tisztázatlan üzletek

Ismét gyanúba keveredett Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia külföldi üzleti érdekeltségeivel kapcsolatban. A New York Times szerint az amerikai üzletember 2013-ban alapított cége segített egy kínai óriáscégnek egy kongói kobaltbánya megvásárlásánál.

Az üzlet 2016-ban valósult meg, ekkor került az eredetileg amerikai tulajdonú cég kínai kézbe 2,65 milliárd dollárért. Az üzletet közvetítő cégben Hunter Bidennek tízszázalékos részesedése volt, és mivel ezt az információt csak most hozták nyilvánosságra, felmerülhet a kérdés, hogy Joe Biden politikai befolyásának és fiának üzleti érdekeltségei között volt-e összeférhetetlenség.

Hunter Biden egyik ügyvédje szerint az üzletember már 2020-ban megszabadult a cég részvényeitől, sajtóértesülések szerint viszont még mindig megvan a bányaüzletet közvetítő cégben a tízszázalékos részesedése. A 2020-as
elnökválasztás során kitört másik, Hunter Bidennel kapcsolatos botrányhoz hasonlatosan a demokrata párthoz közeli média a kobaltbányaügyletről ezúttal sem tájékoztatta a közvéleményt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom