Külföld

„Az EU-csúcson sikerült érvényt szerezni a józan észnek”

Az EU-csúcson sikerült érvényt szerezni a józan észnek. Magyarországra továbbra is érkezik gáz és olaj - írta legutóbbi Facebook-bejegyzéséhez Orbán Viktor miniszterelnök.

„Az EU-csúcson sikerült érvényt szerezni a józan észnek”
Orbán Viktor miniszterelnök (k) az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozóján Brüsszelben 2022. március 25-én. Balról Emmanuel Macron francia elnök (b) és Petr Fiala cseh miniszterelnök (b2), jobbról Klaus Iohannis román államfő.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A kormányfő az EU-csúcson végzett tárgyalásokról adott ki videót. A NATO-csúcs után az EU-s miniszterelnökök tanácskoztak, mondta Orbán Viktor.

Beszámolója szerint néhány ország megint felvetette, hogy a szankciókat ki kell terjeszteni az energiára, szénre, gázra, olajra, maga az ukrán elnök is ezt kérte. Magyarország ezt elutasította, tekintettel arra, hogy a gáz 85 százaléka Oroszországból érkezik, az olajnak pedig több mint a 60 százaléka.

Objektum doboz

Egy szankció azt jelentené, hogy a magyar gazdaság pillanatok alatt lelassul, majd megáll, vázolta a kormányfő, majd hozzátette, hogy ez elfogadhatatlan, ez ellentétes a magyarok érdekével, sőt azt jelentené, hogy velünk fizettetik meg a háború árát. Szerencsére nem csak mi vagyunk ebben a cipőben, mondta miniszterelnök, néhány más ország hasonlóképpen érvelt, így sikerült érvényt szerezni a józan észnek, így Magyarországra továbbra is érkezik majd gáz és olaj - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Ma a munkát folytatják, az extra magasra felszökött energiaárak lesz a téma, megvitatják, mit kell tenni Brüsszelben, hogy az energiaárak csökkenjenek - zárta a videót a kormányfő.

Mint ismert, Magyarországon az embereket, a családokat a kormány rezsicsökkentése védi a magas energaáraktól.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom