Külföld

„Amíg Magyarországon polgári kormány van, addig hazánk ki fog maradni a háborúból!”

Egyenes üzenettel érkeztem ma Brüsszelbe, melyet magyar nőként és anyaként is következetesen fogok képviselni a holnapi tanácsülésen: amíg Magyarországon polgári kormány van, addig hazánk ki fog maradni a háborúból - írta Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn késő este a Facebook-oldalán.

„Amíg Magyarországon polgári kormány van, addig hazánk ki fog maradni a háborúból!”
Varga Judit igazságügyi miniszter (jobbra) V4-es kollégáival tartott megbeszélésén Brüsszelben
Fotó: Facebook/Varga Judit

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy április 3-án nemcsak Magyarország, hanem Európa jövőjéről is döntünk. Béke és biztonság, vagy háború és káosz?

A miniszter rámutatott: a magyar baloldal sajnos nemcsak odahaza, de Brüsszelben is minden megnyilatkozásával veszélynek teszi ki Magyarországot.

Olyan lépéseket és szankciókat támogatnak, melyek belesodornák az országunkat egy háborús konfliktusba, vagy a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát.

Objektum doboz

A baloldalra a migrációs és a koronavírus válság közben sem számíthattunk. A meggondolatlan és felelőtlen kijelentések ideje azonban lejárt. Ez most a higgadtság és az egység ideje - szögezte le Varga Judit.

A miniszter kedden délelőtt helyzetjelentést adott közösségi oldalán: először egyeztetés a V4-es kollégákkal, majd kezdődik az Európa-ügyi miniszterek tanácsülése, ahol napirenden lesz az ukrajnai háború, a humanitárius segítségnyújtás, az energiapolitika kérdésköre és a kontinens jövőjéről szóló konferencia-sorozat - foglalta össze napirendjét Varga Judit.

Objektum doboz

Később a V4-es miniszteri megbeszélésről posztolt: 

„Egységben az erő. V4-es kollégáimmal Európa békéjének és biztonságának megteremtésén dolgozunk” - írta a tárcavezető.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink