Külföld

A francia miniszter lekapcsoltatja a fűtést az állami intézményekben

Franciaország miniszterelnöke, Jean Castex és a környezetvédelmi miniszter, Barbara Pompili szerdán ismertették azt a tervezetet, amellyel a francia kormány csökkentené az állami intézmények fosszilis tüzelőanyag-felhasználását, különösen a drága szénhidrogének alkalmazását az állami épületek energiaellátásában.

A francia miniszter lekapcsoltatja a fűtést az állami intézményekben
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Purger Tamás

A prezentáció során a környezetvédelmi miniszter példamutatásra szólította fel az állami intézmények vezetőit, és arra kérte őket, hogy tekerjék le a fűtést az irányításuk alatt álló épületekben, és legalább egy Celsius-fokkal csökkentsék a belső terek hőmérsékletét. A miniszter kérése vonatkozik minden kormányzati intézményre, a polgármesteri hivatalokra és az iskolákra is. A szóbeli kérést hivatalos miniszteri körlevél is követi majd néhány napon belül.

A környezetvédelmi minisztérium információs kampányt is indít, amely további megszívelendő tanácsokat és ötleteket népszerűsít majd annak érdekében, hogy egész Franciaország csökkenteni tudja a drága, nem környezetbarát és részben Oroszországtól vásárolt energiahordozó felhasználását.

A francia kormányzat forrásokat biztosít majd arra is, hogy az intézmények a földgáz és olaj alapú fűtésrendszereiket megújuló energiát használó berendezésekre cseréljék le

Kapcsolódó írásaink