Külföld

A nagykövetségeket is behálózták Soros György jogvédői

Külképviseleti összefonódások

Újabb nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint egyes, Magyarországon tevékenykedő NGO-k (nem kormányzati szervezetek) a budapesti külképviseleteket használják arra, hogy külföldi támogatókat szerezzenek kampányaikhoz, írja a Magyar Nemzet legújabb tényfeltáró riportja.

A nagykövetségeket is behálózták Soros György jogvédői
Soros György
Fotó: AFP

Soros György amerikai oligarcha szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) egyik volt igazgatója egy videófelvételen arról beszélt, hogy több nagykövetségen is sikerült támogatókra találniuk, köztük a holland, francia, belga, spanyol, brit és az amerikai nagykövetségen is.

Andrej Nosko úgy fogalmazott, ha szervezetüknek kifogásaik vannak a kormány rendelkezéseivel kapcsolatban, akkor ezt külföldi nyomásgyakorlással lehet leghatékonyabban befolyásolni, és ehhez a követségeken kiépített kapcsolatrendszer nyújthat segítséget.

Varga Kristóf Zoltán, az OSF korábbi igazgatója is arról beszélt, hogy a nagykövetségek az OSF kezdeményezéseit sokszor nyíltan támogatták. Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország volt igazgatója egy videófelvételen azzal büszkélkedett, hogy a nagykövetségeik Pride-felvonulásait is az ő szervezetük javasolta és szervezte meg. Azt is elárulta, legalább tíz nagykövetséggel sikerült megszervezni transzneműeket támogató közös akciót.

Kapcsolódó írásaink