Külföld

Fidesz: A baloldal háborús helyzetben is csak a politikai zsarolással foglalkozik

Az Európai Parlament (EP) szerdán szavazott az Európai Bíróság februári jogállamisági ítéletéhez kapcsolódó állásfoglalásáról. A Fidesz EP-képviselőcsoportja szerint elfogadhatatlan, hogy a baloldal háborús helyzetben is csak a politikai zsarolással foglalkozik, a baloldali politikusok ahelyett, hogy minden eszközzel Lengyelország és Magyarország küzdelmét támogatnák az Ukrajnából érkező menekültek ellátásában, ezeket az országokat politikai okok miatt továbbra is uniós forrásaik zárolásával fenyegetik, mutat rá a Fidesz EP-frakciójának lapunkhoz eljuttatott közleménye.

Fidesz: A baloldal háborús helyzetben is csak a politikai zsarolással foglalkozik
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

„Az Európai Unió Bírósága politikai ítéletet hozott februárban a magyar gyermekvédelmi törvény miatt. A döntés élő bizonyítéka annak, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával” - emlékeztet a Fidesz, hozzátéve: az ítélet egy újabb nyomásgyakorlás hazánk ellen, mert a nyár folyamán elfogadtuk a gyermekvédelmi törvényünket.

„Hónapok óta tartó politikai bosszúhadjárat újabb állomása a mostani, baloldali képviselők által támogatott állásfoglalás. Magyarországot ezzel is valójában a gyermekvédelem miatt akarják megbélyegezni” - emeli ki a Fidesz frakciója, hozzátéve: Brüsszel nem akar belenyugodni abba, hogy Magyarország nem enged a nyomásgyakorlásnak, a gyermekeket célzó LMBTQ-propaganda megállítására is törvényt hozott, sőt még népszavazást is kiírt.

„Ha a gyermekeink jövőjéről van szó, semmiféle nyomásgyakorlásnak nem engedhetünk! Április 3-án védjük meg a gyermekeinket, védjük meg Magyarországot!” - hangsúlyozza a Fidesz.

Kapcsolódó írásaink