Külföld

Viktor Mikita: Fejezzék be Magyarország lejáratását

Magyarország rengeteg humanitárius segélyt irányít ide, üzemanyagtól kezdve az alapvető cikkekig - mondta Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetője szerdai sajtótájékoztatóján a közösségi hálókon terjedő, Magyarországot lejárató nyilatkozatokra reagálva.

Viktor Mikita: Fejezzék be Magyarország lejáratását
Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetője
Fotó: Facebook/TV21 Ungvár

„Nincs jelentősége és nincs ráhatással az Közép-Ukrajnai csapatok felszerelésének biztosítására az a tény, hogy engedélyezi-e Magyarország területén a fegyverszállítást vagy nem. Megvannak a különböző kidolgozott útvonalak, amiket nem kommentálok. És ez nem hat ki ezekre a folyamatokra. Magyarország rengeteg humanitárius segélyt irányít ide, üzemanyagtól kezdve az alapvető cikkekig” - idézte Mikita szavait az Ungvári TV21.

„Nagyon sok van, már tartalékot is tudtunk képezni, ha netán Kárpátalján üzemanyaghiány alakul ki, tudjuk kompenzálni. A hadicikkek szállításának logisztikája ki van dolgozva, Magyarország is részese bizonyos mértékben. Nekem nem áll jogomban ezeket a folyamatokat kommentálni. Nagyon kérem a lakosságot, ne avatkozzon bele az ukrán külügyminisztérium, a hadsereg munkájába” - tette hozzá Viktor Mikita.

Objektum doboz

„Semmi hatással nincs rá, valakik viszont mégis Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatokat tesznek. Azokhoz az állampolgárokhoz szólok, akik interneten, ismerem őket, nyilatkozatokat hoznak nyilvánosságra. Jöjjenek, iratkozzanak be a területvédelmi alakulatokba, adunk nekik fegyvert, és mindegy lesz, hogy Magyarországról vagy Szlovákiából jön az a fegyver, menjen védje az országot és ne értékelje független szakértőként az országunk külpolitikáját, mert nem illetékes és nem ért hozzá” - fogalmazott a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció vezetője.

Kapcsolódó írásaink

Vége a béketárgyalásnak, hamarosan jön a harmadik

Ā„Lavrov: Ukrajna nem önálló ország Az oroszok megkezdték több város kegyetlen ostromát - Az oroszok elfoglalták Herszont, az ukránok szerint még folyik a harc - Zelenszkij: Az ukrán nép meghiúsította Oroszország álnok tervét + VIDEÓK