Külföld

Konzervatív központ hazánk

Az amerikai „posztliberális” politológus, Gladden Pappin szerint az individualista társadalmak életképtelenek

Budapest ma egyfajta központjává vált a konzervatív diskurzusnak – fejtette ki az El American amerikai hírportálnak Gladden Pappin, a University of Dallas professzora.

Konzervatív központ hazánk
Kiemelte a család szerepét Pappin
Fotó: Az MCC Budapest Facebook-oldal

A Mathias Corvinus Collegium vendégkutatója szerint az Egyesült Államokban nagy az érdeklődés Magyarország iránt, mert ahogy fogalmazott, a 2020-as elnökválasztás után az amerikai konzervatívoknak szükségük volt jó hírekre és normalitásra, és ezt épp itt találták meg. A politológus, aki az úgynevezett „posztliberálisok” csoportjának egy vezető személyisége, ezt azzal magyarázta, hogy hazánkban a családok a társadalmi fontossági lista élén állnak, és védve vannak.

„Közép-Európa egy fontos emlékeztetőként szolgál számunkra arról, hogy vannak dolgok, amiket egy társadalomban adottként kell kezelni”, fogalmazott Pappin.Az amerikai politológus szerint egy társadalom, amely nem össz-pontosít a családokra, és jónak tartja, ha az emberek társkapcsolat nélkül élik életüket, olyan társadalom, amely el fog öregedni.

Úgy vélekedett, az emberek egyre inkább rájönnek arra, hogy hazudtak nekik az individualista, család nélküli élet kilátásairól. Pappin szerint jelenleg a világban egy nyílt verseny zajlik a jövőért. A liberális nemzetközi rendszer itt egyre inkább rendszertelenséghez hasonlít, és az emberről, családról és közösségről alkotott kaotikus nézeteken alapszik, ezért kezd mindez szétesni. Az emberek nem hajlandók áldozatokat hozni, csak követeléseik vannak, mondja a kutató.

Ezzel szemben arra kéne törekedni, hogy rendet alkossunk, ezt pedig a család, kultúra, társadalom, politika és vallás közti kapcsolat klasszikus megfogalmazásával lehet elérni, vélekedik Pappin.

Kapcsolódó írásaink

Az elitek a népek ellen fordultak

ĀA lapunknak adott interjúban Heather Mac Donald amerikai író arra szólítja fel a magyarokat, senkitől se kérjenek bocsánatot azért, amiért kimondják az igazat