Külföld

Putyin orosz katonákat küld a Donyec-medencébe

Vlagyimir Putyin orosz államfő rendeletet írt alá, amelyben kötelezettséget vállal Oroszország és a két szakadár régió közötti együttműködésre, ennek keretében pedig orosz katonákat küld a Donyec-medencébe, írta hétfőn későn este a Russia Today.

Putyin orosz katonákat küld a Donyec-medencébe
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: THIBAULT CAMUS / POOL / AFP

Vlagyimir Putyin hétfőn aláírta azt a rendeletet, amellyel hivatalosan is elismerte Donyeck és Luhanszk „köztársaságot” független államként, és utasította az orosz hadsereget, hogy „biztosítsák a békét Kelet-Ukrajna két volt régiójában”.

Az elnök felhatalmazta az orosz fegyveres erőket, hogy a két „népköztársaság” területén biztosítsák a békefenntartást a Moszkva által újonnan függetlennek elismert területeken. Emellett utasította az orosz külügyminisztériumot, hogy kezdjen tárgyalásokat a két entitással a diplomáciai, baráti kapcsolatok, valamint az együttműködés és kölcsönös segítségnyújtás létrehozásáról.  

Az intézkedések azonnal hatályba léptek.

Objektum doboz

A Le Figaro moszkvai tudósítója az alábbi tweetet posztolta,amelyen az látszik, hogy az éjszaka folyamán a Donyec-medence térségébe tucatnyi katonai jármű mozgott:

Objektum doboz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom