Külföld

Peronterrorizmus Németországban

A hatóságok egyelőre tétlenek

Évről évre egyre több embert löknek szándékosan vonat elé Németországban, csak tavaly 49 ilyen eset történt – írta az Exxpress című osztrák hírportál a német rendőrség adataira hivatkozva.

Peronterrorizmus Németországban
Évről évre egyre több embert löknek szándékosan vonat elé Németországban
Fotó: MORITZ FRANKENBERG / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A cikk szerint a terror új formájáról lehet beszélni. Hozzátették, hogy 2020-ban 29 ilyen eset történt Németországban. A Die Welt című német napilap közlése szerint az elmúlt két évben történt ilyen bűncselekmények több mint felét külföldi állampolgárok követték el. Tavaly novemberben egy harminchét éves férfit löktek a sínekre Münchenben, az áldozat egyik lábát amputálni kellett.

Ugyanabban a hónapban Hamburgban egy hetvenéves férfi sérült meg, miután a vonat elé lökték. A lap hozzátette, hogy a tavalyi esetek közül egyik sem volt halálos. Az utóbbi évek egyik legtragikusabb esete 2019 júliusában a frankfurti főpályaudvaron történt, ahol egy eritreai férfi a vonat alá lökött egy anyát és nyolcéves kisfiát. A gyermek a helyszínen életét vesztette, édesanyja túlélte az esetet. A Deutsche Bahn német vonattársaság a frankfurti esetet követően ígéretet tett arra, hogy növelik a térfigyelő kamerák számát, eddig viszont szinte semmilyen biztonsági intézkedést nem vezettek be a vasútállomásokon.