Külföld

A törvények fölé akarja emelni az uniós civiltörvény a Soros-szervezeteket

Schaller-Baross Ernő és Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselői szerint elfogadhatatlan az Európai Parlament (EP) által szerdán megszavazott javaslat egy új „uniós civiltörvény” megalkotására, ezzel ugyanis az EP a jog fölé emelné a magukat civil szervezeteknek nevező NGO-kat is, melyek a nyílt társadalom megvalósításáért dolgoznak - hangsúlyozta Schaller-Baross Ernő és Hidvéghi Balázs közleményében.

A törvények fölé akarja emelni az uniós civiltörvény a Soros-szervezeteket
Soros György
Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

Az EP a határokon átnyúló európai civil szervezetek alapvető szabályairól szóló javaslatcsomagot fogadott el. A javaslat lényege, hogy kötelező uniós szabályokat kezdeményez és egységesítené a tagállami szabályokat a civil szervezetekre nézve.

„Az EP baloldali többsége példátlan kiváltságokat adna a Soros-szervezeteknek. Elvonná a tagállamok jogkörét, hogy ezek a szervezetek mostantól Brüsszel érdekeiket szolgálhassák, és brüsszeli irányítás alatt álljanak” „Az EP ismét egy szokásos baloldali manipulációt támogat”- fogalmazott Schaller-Baross Ernő.

Hidvéghi Balázs a szavazás kapcsán kiemelte: semmi sem indokolja, hogy a civil szervezetek bármilyen előjogban vagy kiváltságban részesüljenek. „Rájuk is ugyan azoknak a szabályoknak kell vonatkozniuk, mint másokra. A civil szervezeteket sem lehet a jog fölé helyezni” – mondta el Hidvéghi. Hozzátette: nyilvánvaló, hogy az EP a Soros-hálózathoz tartozó szereplőket vonná ki a törvények hatálya alól.

Kapcsolódó írásaink